AIDC BLOG: Lelaki homoseksual tidak layak jadi PM Malaysia - Dr Mahathir

Thursday, June 18, 2009

Lelaki homoseksual tidak layak jadi PM Malaysia - Dr MahathirOleh Anthony Cuesta

Seorang homoseksual tidak layak berada di tampuk pemerintahan Negara Islam terutama Negara Malaysia, Mantan Perdana Menteri, Mahathir Mohamad berkata dalam satu pemfailan mahkamah, beliau mencabar satu kes terhadap bekas timbalannya yang telah disingkirkan semasa kes pertuduhan liwat yang masih dalam perbicaraan.

"Saya dengan kuat percaya kita tidak boleh mempunyai seorang Perdana Menteri yang merupakan homoseks," Mahathir berkata dalam penyataan setebal 48 halaman yang disiarkan sabtu lalu oleh The Associated Press. "Malaysia adalah secara rasmi sebuah Negara Islam."

Menurut Associated Press, Mahathir memecat timbalannya, Anwar Ibrahim pada 1998 menuduh dia terlibat dalam rasuah dan telah terlibat dalam kes liwat yang merupakan satu perbuatan yang dilarang di Malaysia .

Selepas itu, Anwar secara terbuka mengecam polisi-polisi ekonomi Mahathir semasa krisis kewangan Asia.

Anwar telah dijatuhkan hukuman penjara hingga 15 tahun berdasarkan tuduhan rasuah dan liwat pada 1998. Anwar berjaya membuat rayuan di mahkamah terhadap pertuduhan serta mengenepikan sabitan liwat yang membolehkannya dibebaskan pada 2004.

Laporan-laporan AP yang dalam kenyataannya, Mahathir berkata, dia tahu bekas timbalannya homoseks kerana jurucakap Anwar, Munawar Ahmad Anees, mengakui di mahkamah yang dia telah melakukan hubungan liwat bersama Anwar.

Munawar menjalani hukuman penjara enam bulan di dalam penjara akibat perbuatan tersebut.

Menurut The New Strait Times, pada 27 Jan tahun lepas, Anwar memfailkan satu saman fitnah terhadap Mahathir kerana menuduhnya melakukan hubungan liwat. Anwar mengatakan Mahathir mengemukakan kenyataan-kenyataan berunsur fitnah pada sidang akhbar di Suhakam pada 9 September 2005.

Anwar mendakwa kenyataan mengenai dirinya seorang homoseksual serta melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti bertentangan dengan Islam, merupakan seorang yang sesat, tidak bertimbang rasa, berbaur unsur jenayah dan adalah berbahaya terhadap masyarakat Malaysia, lapor Times.

Mahathir bersara pada 2003 selepas memerintah selama 22 tahun.

AIDC menterjemah artikel Anthony Cuesta yang disiarkan dalam portal Gay (GayWired.com). Artikel asal klik di sini

Artikel lain berkaitan :

. PENGAKUAN BERSUMPAH ......saya diliwat - Mior Abd Razak bin Yahya

. Anwar perlu buktikan bukan homoseksual

. Anwar Ibrahim peliwat Azizan Abu Bakar

. Anwar Tak Berani Bersumpah Dengan Al-Quran

. Jangan dewakan peliwat – Dr. Chandra

. Muslim Moderat Halalkan Homoseksual ?

. Setelah "Reformasi" tumbangkan "diktator" : Berjayakah projek liberalisme di Indonesia ?

. Adakah Anwar Ibrahim homoseksual ?

. Alim Ulama Tidak Di Belakang Anwar

. Kisah liwat bermula dari adik angkat

. Lagi 40 hari..mohon bimbingan dan doa - Saiful Bukhari

0 comments: